TFC threemusketeers
Image default
Aanbiedingen

Het kopen van een goede ladder

Je gaat een ladder kopen. Waar moet je dan op letten. We leggen het je graag uit.

Lengte van de ladder

Als eerste bepaal je natuurlijk waar je de ladder voor gaat gebruiken en waar je hem gaat gebruiken. Wanneer je de ladder gebruikt om bijvoorbeeld het huis te gaan schilderen dan maakt het nogal wat uit hoe hoog je wilt kunnen komen. Moet je helemaal tot aan de nok kunnen komen of alleen tot een daklijst. Als je dat weet dan kun je de lengte van de ladder bepalen. Wanneer je de hoogte hebt bepaald kun je de lengte van de ladder bepalen. Je moet namelijk rekening houden met de uitslag van de ladder. Dat is de afstand van de muur tot de plaats waar je de ladder neer gaat zetten. We snappen dat dit best lastig kan zijn. Daarvoor zijn er online handige maattabellen te vinden die je hierbij helpen. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op www.vaneldikladders.nl. Of je belt even met de makers van de houten ladder voordat je deze ladder gaat kopen. 

Vrij te plaatsen ladder

De meeste ladders zet je tegen een muur of boom aan. Maar wist je dat er ook ladders verkrijgbaar zijn die je vrij kunt plaatsen? Dit zijn de driepootladder. Deze ladders hebben een extra “poot” die ervoor zorgt dat je geen muur of boom nodig hebt. Je plaatst hem echt vrij. Dat is wel zo handig wanneer je bijvoorbeeld een struik moet snoeien of fruit gaat plukken. De driepoot ladder kun je zowel in hout als aluminium kopen.

Uitschuifladders

Naast enkele ladders die bestaan uit een deel, zijn er ladders met meerdere delen verkrijgbaar. Zelfs tot en met drie delen. In het eerste deel van dit blog las je al hoe je de lengte bepaald. Kom je uit op een lengte waarbij een enkele ladder net niet hoog genoeg is dan is de uitschuifladder een ideale ladder om te kopen. Hij is ook handig wanneer je ruimte om de ladder op te bergen beperkt is. Zo profiteer je toch van een lange ladder maar heb je er geen last van wanneer je de ladder in de schuur legt.

Koop je ladder bij Van Eldik Ladders

Voordat je een ladder gaat kopen is het dus goed om de zaken die je zojuist gelezen hebt eerst te bepalen. We snappen dat het ondanks alle uitleg best lastig is om de juiste ladder te kiezen. Je wilt tenslotte een goede ladder kopen omdat het vaak een eenmalige uitgave is. Daarom helpen we je bij Van Eldik Ladders graag met je keuze. Bel ons even of kom langs in de werkplaats in de Betuwe.

 

https://www.vaneldikladders.nl/