TFC threemusketeers
Image default
Beauty en verzorging

Hoe kun je permanente make-up verwijderen?

Het kan gebeuren dat je niet langer tevreden bent met je permanente make-up. Misschien past de vorm van je wenkbrauwen niet meer bij de laatste trends, of ben je niet blij met de kleur van je lipliner. Als je permanente make-up verkeerd is gezet, hoef je je geen zorgen te maken. Je kunt dan kiezen voor huidtherapie in Den Haag. Welke methode zijn er allemaal? Lees er hier meer over!

Laser

Een van de meest effectieve manieren om permanente make-up te verwijderen, is door gebruik te maken van laserbehandelingen. Hierbij wordt een gespecialiseerde laser ingezet om de pigmentdeeltjes in de huid af te breken, waardoor de permanente make-up geleidelijk vervaagt. Over het algemeen is deze methode veilig en doeltreffend, maar het kan nodig zijn om meerdere sessies te ondergaan. Dit is afhankelijk van de diepte en kleur van de pigmenten. Het is goed om te weten dat laserverwijdering enige ongemakken met zich kan meebrengen, zoals tijdelijke roodheid en zwelling.

Microdermabrasie

Een alternatieve optie om permanente make-up te verwijderen, is microdermabrasie. Bij deze methode worden kleine kristallen gebruikt om de bovenste laag van de huid zachtjes te exfoliëren, waardoor de permanente make-up in de loop van de tijd kan vervagen. In vergelijking met laserverwijdering is microdermabrasie doorgaans minder pijnlijk en vereist het geen hersteltijd. Soms heb je meerdere sessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken. 

Saline-oplossing

Een meer natuurlijke methode om permanente make-up te verwijderen is het gebruik van een zoutoplossing. Een professionele schoonheidsspecialist kan een speciale zoutoplossing in de huid injecteren, waardoor de pigmenten geleidelijk naar de oppervlakte komen en kunnen worden afgestoten. Deze methode is over het algemeen minder agressief dan laserbehandelingen.

Camoufleren

Als je niet wilt investeren in het verwijderen van permanente make-up, kun je overwegen om het te camoufleren met gewone make-up. Er zijn speciale producten beschikbaar, zoals concealers en foundations, die zijn ontworpen om tijdelijk de permanente make-up te bedekken. Hoewel dit geen permanente oplossing is, kan het je helpen om de make-up te verbergen totdat je een definitieve beslissing hebt genomen. Wil jij ook van permanente make-up afkomen? Kies dan voor een van deze methodes!