TFC threemusketeers
Image default
Dienstverlening

Huis in de markt zetten of verkopen aan een investeerder?

Een huis verkopen is vaak lastiger dan je denkt. Er zijn veel mensen die een huis willen kopen of verkopen, maar het is niet altijd makkelijk om elkaar te vinden. Soms loopt het onderhandelen moeizaam, komen de agenda’s niet overeen en zijn er nog allerlei andere hobbels op de weg. Daarom kan het slim zijn om eens te kijken naar andere manieren om je huis te verkopen, zoals direct aan een investeerder. Dat is anders dan via een makelaar, die probeert voor jou een koper te vinden. Als je aan een investeerder verkoopt, doe je alles direct met hem of haar en krijg je het geld meteen nadat jullie het eens zijn geworden, zonder gedoe met tussenpersonen.

Waarom een ​​huis verkopen aan een investeerder?

Heb je je hele inboedel al samen met verhuisbedrijf Amersfoort verhuisd naar een nieuwe woning, maar ben je je oude huis nog niet kwijt? Helaas zit je met dubbele lasten. Dat is natuurlijk balen. Stel je bent net gescheiden en de rechter heeft beslist dat het huis dat je met je ex deelde, verkocht moet worden. Dan hoef je ook niet meer met je ex te overleggen over het huis. Dit zijn allemaal redenen waarom je soms je huis snel wilt verkopen. In zulke situaties kan het een goed idee zijn om je huis aan een investeerder te verkopen. Dan verkoop je het direct, zonder het gedoe van het op de markt zetten en wachten op een koper, wat vaak veel langer duurt.

Voordelen van het verkopen van een huis aan investeerders

Het eerste voordeel dat je kunt behalen door je huis aan een investeerder te verkopen, is dat je je huis snel kunt verkopen. Dat betekent dat je ook sneller het geld uit de verkoop van het huis krijgt. Dit is ook een tweede voordeel. Wanneer je een woning aanbiedt aan investeerders, doen zij een taxatie en bieden zij een minimumprijs van 75% en een maximumprijs van 85% van de marktprijs. Dat is heel redelijk in vergelijking met het feit dat je moet betalen voor het inhuren van een makelaar en andere kosten die moeten worden gemaakt totdat je huis daadwerkelijk is verkocht.

Aandachtspunten bij het verkopen van een huis aan investeerders

Als je je huis aan een investeerder gaat verkopen, zorg er dan voor dat je de juiste en betrouwbare investeerder kiest. Om dat te weten, moet je weten hoe hij/zij werkt. Je kunt transparantie, zekerheid van tijd en de prijs vragen, evenals een certificaat van opleveringsgarantie van de investeerder. Als de investeerder deze dingen kan bieden, betekent dit dat je bij aan het juiste adres bent. Dus als je je huis direct wilt verkopen, kun je beter op internet naar zo’n investeerder zoeken en ze direct bellen.