TFC threemusketeers
Image default
Dienstverlening

Zo verminder je verhuisstress bij jouw huisdier(en)

Verhuizen kan een behoorlijk stressvolle ervaring zijn. Niet alleen voor jou, maar ook voor je huisdieren. Ze kunnen van streek raken door alle veranderingen en zelfs weglopen wanneer ze in het nieuwe huis wonen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Met deze tips kun je de verhuisstress bij jouw dieren verminderen.

Bereid ze goed voor

Je kunt een dier helaas niet vertellen wat hem te wachten staat: dat hij met behulp van een verhuisbedrijf Amersfoort naar een fijne nieuwe woning gebracht wordt. Wel kun je ze laten wennen aan de verandering. Begin met ze laten wennen aan de reismand, aangezien je ze hier mee wilt vervoeren. Door er wat speeltjes en eten in te leggen zullen ze een positieve associatie krijgen met het mandje. Door van het mandje als een soort veilige haven te maken, hebben jouw huisdieren altijd een veilige plek om naar terug te trekken, zowel in het oude als in het nieuwe huis. Zo hebben ze altijd een vertrouwde plek, ook in een onbekende omgeving. 

Houd routines hetzelfde

Huisdieren zijn vaak gewend aan bepaalde routines. Zo hebben ze vaak een dagelijks schema waar voeren, spelen en wandelingen altijd op hetzelfde tijdstip gedaan worden. Probeer dit tijdens en verhuizing hetzelfde te houden. Ook na de verhuizing is het handig om deze routine zo goed mogelijk op te pakken. Zo zullen ze meer stabiliteit voelen, ondanks dat ze in een andere omgeving terecht zijn gekomen. Zorg er ook voor dat de favoriete speeltjes, of een deken waar ze graag op liggen bij ze blijven in het nieuwe huis, zodat ze een veilige plek hebben. Door je huisdieren de tijd te geven om te wennen en ondertussen de dagelijkse activiteiten hetzelfde te houden, zullen ze zich sneller op hun gemak voelen.

Kalmeer je huisdieren tijdens de reis

Soms verhuis je naar een huis binnen hetzelfde dorp, maar het kan ook voorkomen dat je een urenlange reis moet maken, of zelfs naar het buitenland gaat. Hoe lang de reis ook is, zorg ervoor dat de dieren van tevoren gewend zijn aan de auto. Geef ze daarbij een comfortabele reismand en zorg voor regelmatige stops wanneer het een lange reis is. Door deze drie tips te volgen kun je de verhuizing een stuk aangenamer maken voor jouw dieren.