TFC threemusketeers
Image default
Banen en opleidingen

30 dingen die u vóór 35 moet doen voor uw eigen carrière

vacatures

Als het op uw carrière aankomt, zijn er enkele dingen die u het beste van tevoren kunt doen. Niet omdat een alwetende goeroe dat zei, maar omdat het je professionele toekomst – en natuurlijk je dagelijkse werk – veel gemakkelijker zal maken.

Moet je alle items op je lijst afstrepen tegen de tijd dat je 35 wordt? Absoluut niet. Beschouw dit als een lijst met aanbevelingen die u kunt volgen om een ​​significant verschil in uw carrière te maken.
1. Bepaal hoe u zich in het kort presenteert

Je moet de vraag “wat doe je?” Altijd beknopt kunnen beantwoorden. In feite is het het beste om te leren hoe je het zo goed doet dat niemand het het vergeet. Denk daarom goed na over wat u wilt overbrengen aan de persoon die naar uw beroep vraagt.
2. Ken uw superkracht

Of met andere woorden, bepaal waar je echt goed in bent. John Maeda, die het Massachusetts Institute of Technology Media Lab en de Rhode Island School of Design leidde, noemde nieuwsgierigheid bijvoorbeeld zijn superkracht. Maria Popova, auteur van de Brain Pickings-blog, noemde persistentie. Serieondernemer Tina Roth Eisenberg beschouwt enthousiasme als zijn vermogen.

3. Ken uw zwakheden

Aan de andere kant is het erg belangrijk om je bewust te zijn van wat moeilijk voor je is. Om er niet bedroefd over te zijn, maar om te weten welk talent je moet inhuren om je vaardigheden aan te vullen en welke verantwoordelijkheden kunnen worden gedelegeerd (zodat je meer tijd hebt om te doen waar je echt goed in bent). Met betrekking tot…
4. Leer delegeren

Naarmate je hoger op de carrièreladder komt, zul je moeten leren onderscheid te maken tussen de dingen die tijd nodig hebben en de dingen die onwaardig zijn. Wat nog belangrijker is: leren hoe je taken effectief en organisch kunt delegeren aan andere mensen: stagiaires, medewerkers, partners, kinderopvangprofessionals, enzovoort.
5. Maak een lijst met loopbaanprioriteiten

Er zijn veel kansen in het leven, maar je moet geen energie verspillen aan dingen die niet aansluiten bij je doelen. Beslis voor jezelf eerlijk wat je in het leven en je carrière wilt, en maak een lijst met prioriteiten die je als leidraad kunt gebruiken als je opnieuw keuzes moet maken.
6. Doe iets waar je echt trots op bent

Het maakt niet uit of het eeuwenlang zal worden herinnerd, of je ervoor wordt betaald, of dat het gewoon iets is dat je al heel lang in je leven wilde veranderen – zorg ervoor dat er iets op je cv staat dat je wilt erg trots op zijn.

7. Trek de juiste conclusies uit datgene waar u niet zo trots op bent

Ieder van ons had het ergens mis. Het is veel belangrijker om iets van deze ervaring te leren en de juiste conclusies te trekken voor de latere fasen van uw carrière.
8. Verleg je grenzen

Denkt u dat u een vergadering voor 30 personen kunt houden, maar bent u niet in staat een lange conferentie voor 100 personen te organiseren? Het kan je helpen je grenzen te verleggen. Over het algemeen is dit wat u in ieder geval soms moet doen. Je weet tenslotte nooit hoe goed je werkelijk bent, totdat je buiten de kaders stapt.
9. Doe iets waar je bang voor bent

Hier zul je je grenzen intensiever moeten verleggen, dat wil zeggen ver buiten je comfortzone gaan. Of het nu gaat om het spreken op een conferentie, het deelnemen aan een groot reclameproject of het schrijven van een memoires, waarom probeer je niet iets dat je in het begin van je carrière minstens één keer bang maakt? Ze zeggen dat een groot risico tot grote resultaten kan leiden.

10. Leer kritiek kalm te accepteren

Hillary Clinton zei ooit: “Het is belangrijk kritiek serieus te nemen, maar niet ter harte te nemen.” Wat het betekent: de enige manier om te leren en te groeien als professional, is te weten wanneer u niet aan uw verantwoordelijkheden voldoet. Maar als u alle opmerkingen nederig in aanmerking neemt, zal er geen spoor van uw vertrouwen zijn. Vertrouw op Hillary’s ervaring en behandel kritiek als een professional.
11. Leer bekwaam te bekritiseren

Vertel de baas dat constante controle van zijn kant de teamgeest tenietdoet, of leg bijvoorbeeld aan ondergeschikten uit dat je in feite op tijd naar vergaderingen moet komen – zonder zulke dingen is het onwaarschijnlijk dat je kunt bereiken wat je een succesvolle specialist willen en worden. Leer bekwaam kritiek te presenteren, en hoe eerder u het doet, hoe beter.
12. Leer nee zeggen

Ondanks het feit dat het woord “nee” maar uit drie letters bestaat, is het voor velen van ons erg moeilijk om het uit te spreken. Dit kunnen doen is echter essentieel voor uw carrière (en gemoedsrust).
13. Bouw een groot netwerk op van mensen die u kunt vertrouwen

Het meest waardevolle bezit voor je carrière zijn connecties. Deze verbindingen hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen, dus u kunt het beste meteen beginnen.
14. Krijg de steun van loopbaanadviseurs

We hebben het hier niet over het vinden van een mentor. Het kan echter erg nuttig zijn om een ​​paar mensen te kennen die advies kunnen geven over alles, van je baasrelatie tot een carrièreverandering.
15. Probeer er op internet netjes uit te zien

De zoekresultaten van Google en social media-profielen vervangen steeds vaker de eerste indruk die mensen van u hebben. Maak er een positieve ervaring van! Wijzig uw privacy-instellingen op oude of twijfelachtige foto’s. Weg met compromitterende berichten op Facebook en Twitter. Pas uw Google SERP aan zodat de inhoud die u wilt weergeven bovenaan wordt weergegeven. Perfectioneer uw LinkedIn-pagina.
16. Bouw een portfolio van uw beste werk

Het maakt niet uit of het een map met gedrukte artikelen is, marketingcampagnes, de jaarverslagen waaraan je hebt gewerkt, een persoonlijke website die je vaardigheden beschrijft – een portfolio klaar hebben is handig om je baas (of toekomstige baas) snel te laten zien wat je hebt kan doen.
17. Leer verkopen (jezelf of wat dan ook)

Ja, zelfs als u geen koude oproep gaat doen. De waarheid is dat je vroeg of laat iets aan iemand moet verkopen, of het nu gaat om het presenteren van je idee aan je baas of het schrijven van een begeleidende brief waarin wordt uitgelegd waarom je de ideale kandidaat bent voor de functie.

18. Leer onderhandelen en communiceren met bazen

In de meeste gevallen is dit de enige manier om te krijgen wat u wilt en verdient. Als je weinig ervaring hebt, begin dan klein (overtuig je baas bijvoorbeeld om te betalen voor je deelname aan een dure conferentie). Veel mensen denken ten onrechte dat u alleen instructies van uw superieuren en hun benadering van het werk hoeft te doorstaan, zonder zich af te vragen of het zin heeft. In feite is het een van de belangrijkste vaardigheden van werknemers om met uw baas te kunnen communiceren en de beste werkomstandigheden voor u te bedingen.
19. Leer overtuigende brieven te schrijven

Stuur geen e-mails waar je niet trots op bent (of waar je niet trots op zou zijn als je baas ze zou zien). Zorg ervoor dat u ze zo bekwaam mogelijk schrijft.
20. Perfectioneer je handdruk

Dit lijkt misschien niet zo erg, maar een handdruk kan gemakkelijk de juiste indruk maken (of verpesten). Feit: een Fortune 500-manager heeft ooit toegegeven dat bij het kiezen tussen twee kandidaten met ongeveer dezelfde ervaring en vaardigheden, hij de positie gaf aan degene die de hand beter schudt.
21. Kies het taakbeheersysteem dat bij u past

Probeer het meest geschikte taak- en workflowbeheersysteem voor u te vinden, of het nu een cloudservice is met synchronisatie tussen alle apparaten, een pen en papier, of iets anders. U kunt uw keuze wijzigen als u vertrekt voor een andere baan of een nieuwe sollicitatie vrijgeeft. Maar u moet weten wat goed voor u is om uw productiviteit maximaal te houden.
22. Ontdek uw energieniveau en gebruik deze kennis

Er is niets erger dan werken als het lichaam er niet aan toe is. Je moet stoppen met het verspillen van tijd terwijl je denkvermogen maximaal is, en jezelf niet dwingen om te werken tijdens een energiedaling. Begrijp op welke tijden u het meest en het minst productief bent en gebruik deze informatie om uw werkdag te plannen.
23. Weet hoeveel u nodig heeft om te slapen en probeer uzelf van dit bedrag te voorzien

We hopen dat je deze les op de universiteit hebt geleerd, maar voor het geval dat we herhalen: slaap is erg belangrijk. Bepaal hoeveel uur slaap je nodig hebt en voorzie jezelf elke dag van dat bedrag. Gezondheid en carrière hangen ervan af.
24. Leer omgaan met stress

Stress kan je leven overnemen en vernietigen, dus het is het beste om te leren hoe je het onder controle kunt houden. Als dit een probleem is, begin dan zo snel mogelijk met het oplossen ervan.
25. Stop met teveel excuses aanbieden

Je hebt misschien het gevoel dat je gewoon beleefd bent of zelfs je reputatie opbouwt, maar in werkelijkheid kan het te vaak verontschuldigen, vooral voor kleine dingen of voor iets waarvoor je niet verantwoordelijk bent, ervoor zorgen dat mensen twijfelen aan je bekwaamheid en professionaliteit. Probeer je alleen te verontschuldigen als je echt een fout hebt begaan, niet als een collega je vraagt ​​om terug te gaan naar de vorige dia in je presentatie.

26. Zorg voor een plan om met werkproblemen om te gaan

Wat gaat u doen als u plotseling zonder werk komt te zitten? Als je geen antwoord op deze vraag hebt (of het antwoord zou zijn “ren en paniek”), dan is het tijd om met een noodplan te komen. Natuurlijk wil niemand aan een crisis denken, of het nu gaat om een ​​plotselinge ontslag of problemen voor het bedrijf zelf, maar als dit toch gebeurt, wat zou je dan kiezen: heb een plan van aanpak klaar of doe je drukte en ga snel op zoek naar een nieuwe baan?
27. Doe een bijproject

Heb je er ooit over nagedacht om in consulting te werken? Overweeg je om je eigen winkel op Etsy te openen of oldtimers te verkopen? Probeer het. In een succesvol scenario heb je een andere baan en extra inkomen, en in het ergste geval maak je je leven gewoon een beetje interessanter.
28. Investeer in jezelf

Tegenwoordig verandert de wereld sneller dan ooit, dus het is erg belangrijk om constant te evolueren om op je best te blijven in je vak. En om dit te doen, hoef je niet eens terug naar school te gaan.
29. Investeer in de wereld om je heen

Deelnemen aan vrijwilligersprojecten of het opleiden van een jonge professional is niet veel leuker dan de wereld om je heen verbeteren.
30. Beslis wat je niet wilt in je leven

Om te bepalen wat je in het leven wilt, is de eerste stap vaak om te begrijpen wat je absoluut niet wilt. Wil je geen baasdictator hebben? Verkoop je? Mensen leiden? Perfect. Elimineer enkele van de opties en je zult al dichter bij het doel komen.

https://www.vindazo.be

Gerelateerde artikelen

Mechanical Engineer – Machinebouw – Connetix Nederland

Schoonmaakmedewerker Zeewolde

Actuele monteur en installatietechniek vacatures vindt u hier