TFC threemusketeers
Image default
Mode en Kleding

De populairste Birkenstock modellen

Informatie nodig over Birkenstocks? Lees dan onze eenvoudige gids over Birkenstocksandalen en de essentiële stijlen voor de zomer.

Birkenstocks, of Birkenstocksandalen zoals ze ook wel worden genoemd, zijn de meest verkochte sandalen ter wereld. Hoewel het merk Birkenstock een bescheiden begin heeft in het Duitsland van de 18e eeuw, heeft de kleine familie van schoenmakers een lange weg afgelegd. In de jaren 1980 steeg het merk naar succes nadat ze hun kurk/latex-voetbedden naar Amerika hadden gebracht, waar Birkenstock-sandalen de aanbevolen schoen werden voor artsen, verpleegkundigen en professionals die de hele dag op hun voeten staan.

Vandaag de dag is het merk Birkenstock vooral bekend om zijn sandalen, die zowel voor de mode als voor comfort en ondersteuning worden gedragen. Maar als u genoeg heeft van goedkope teenslippers en nog nooit een paar Birkenstocks heeft gekocht, waar moet u dan beginnen?

Hoewel het hele assortiment Birkenstocks dames en herensandalen verbijsterend groot is, zijn er een aantal kenmerkende Birkenstock-sandalen die bij iedereen passen, van hardwerkende professionals tot vrijetijdskleding, of het nu om mannen of vrouwen gaat.

Birkenstock Arizona

De Arizona is het type Birkenstock-sandaal dat in de jaren ’80 de aandacht van de Amerikaanse markt trok en als zodanig de steunpilaar van hun assortiment vormt. De Birkenstock Arizona heeft een klassiek model met twee riemen, een bovenwerk van synthetisch materiaal, het kurk/latex voetbed waar Birkenstock bekend om staat, verstelbare riemen en een schokabsorberende EVA zool voor een complete combinatie van koelte, comfortabele pasvorm en een zacht gevoel onder de voeten tijdens het lopen. In tegenstelling tot veel van hun andere flamboyante stijlen, zijn de Birkenstock Arizona sandalen ontworpen voor zowel mannen als vrouwen.

Birkenstock Madrid

Dit is Birkenstocks meest verkochte sandaal met één riem. Ook de Birkenstock Madrid heeft een verstelbaar bandje, een kurk/latex voetbed en een schokabsorberende EVA zool, maar is vrouwelijker van stijl en daarom alleen geschikt voor vrouwen.

Birkenstock Gizeh

Deze elegant vormgegeven Birkenstock sandalen zijn bedoeld voor casual of formele kleding en worden door veel vrouwen vaak met een jurk gedragen. De Birkenstock Gizeh heeft een verstelbare band in stringstijl, het comfortabele Birkenstock kurk/latex voetbed en natuurlijk de schokabsorberende EVA zool.