TFC threemusketeers
Image default
Dienstverlening

Electrical needs rising

In het huidige wereldklimaat van mensen die influencers op sociale media willen zijn, zijn kunstenaars, Crypto-goeroes, banen zoals elektrotechniek, monteur en loodgieters afgevallen. Dit is zorgwekkend omdat naarmate landen zich ontwikkelen, de behoefte aan deze banen toeneemt. Een voorbeeld kan zijn hoe België zich de voorbije jaren sterk heeft ontwikkeld, maar nu stijgt de nood aan elektricien in Vlaanderen, Brussel en Antwerpen. Dit is niet verwonderlijk gezien het snelle tempo van digitalisering. Hoe digitaler de wereld wordt, hoe elektrischer hij wordt. Op dit moment is de situatie nog stabiel, maar met de snelle ontwikkelingen zal er binnenkort een tekort aan elektriciens ontstaan.

Wat doet een elektricien allemaal

Elektriciens voorzien een gebouw van energie voor kamers, warme water en stroomapparaten te verlichten. Ze installeren, inspecteren en testen elektrische apparatuur. Ze zorgen er ook voor dat deze apparatuur goed en veilig werkt. Als elektricien kan een persoon traditionele systemen onderhouden in winkels, huizen en kantoren. Met de snelle digitalisering van de wereld wordt de rol van elektriciens veel belangrijker. Sommige elektriciens werken met hernieuwbare technologie en glasvezel. Elektriciens werken ook aan zaken als het onderhouden van motoren, straatverlichting of verkeerssystemen, of ze werken ook aan technische projecten. Zoals je kunt zien, is dit beroep zeer veelzijdig en erg belangrijk voor een functionerende samenleving.

Waarom zijn elektriciens belangrijk

In de vorige alinea’s werd vermeld dat elektriciens erg belangrijk zijn voor ons als samenleving, maar dit is een understatement. Met hoe digitaal en elektronisch onze samenleving aan het worden is, zijn elektriciens een van de belangrijkste mensen die de wereld draaiende houden. een voorbeeld zou zijn: als alle elektricien in Vlaanderen, België in staking zou gaan, zou de hele stad niet meer kunnen functioneren. De wereld is bijna afhankelijk geworden van elektriciens en het is een beetje jammer dat minder mensen geïnteresseerd zijn in dit beroep. Het is dus erg van belang dat wij deze beroep weer attractief maken voor mensen