TFC threemusketeers
Image default
Aanbiedingen

Jij wilt toch ook het beste voor jouw paarden?

Jij wilt toch ook het beste voor jouw paarden? 

Als paardenhouder ben je vast altijd op zoek naar manieren om de gezondheid van je paarden te bevorderen. Bij het verbouwen van gewassen voor voeder en het onderhoud van de grond en dieren, zijn analyses voor grond, gewas en dier erg belangrijk. In deze blogpost zul je ontdekken waarom deze analyses ook voor jou, als paardenhouder, nuttig kunnen zijn. Alle analyses kunnen uit worden gevoerd bij Dumea Agro.

 

Onderzoek de grond

Paarden houden van grazen en omdat ze zoveel tijd op de weiden doorbrengen is het belangrijk om de kwaliteit van de grond te weten. Door middel van grondanalyse kun je bepalen wat de pH van de grond is en welke nutriënten er al of niet beschikbaar zijn. Met deze informatie kun je inspelen op de behoeften van de grond. Dit zorgt voor gezond gras dat voldoende voedingsstoffen bevat. Hierdoor zullen paarden een beter dieet hebben en hierdoor gezonder zijn.

 

Gewas analyseren

Wanneer paarden veel tijd op de weiden doorbrengen, is het belangrijk om de kwaliteit van het gewas te kennen. Door middel van gewasanalyse kun je vaststellen welke nutriënten de gewassen bevatten. Dit geeft een beter inzicht op het dieet en de kwaliteit van het voeder, wat belangrijk is voor de gezondheid van de paarden. Door middel van analyse weet je welke voedingsstoffen het gewas bevat en kun je ervoor zorgen dat de paarden precies krijgen wat ze nodig hebben.

 

Analyseer de paarden

Naast het analyseren van de grond en gewas, is het belangrijk om de paarden zelf te analyseren. Zo wordt bijvoorbeeld het bloed geanalyseerd om te kijken of de paarden voldoende voedingsstoffen krijgen. Als de juiste stoffen ontbreken, kan er supplementen gegeven worden die deze stoffen bevatten. Het analyseren van de dieren is ook erg nuttig bij het vaststellen van eventuele gezondheidsproblemen.

 

Voeranalyse

Als paardenhouder wil je graag weten wat er precies in het paardenvoer zit en wat de juiste verhoudingen zijn van voedingsstoffen. Door middel van voeranalyse kun je precies zien welke voedingsstoffen het voer bevat en zo kun je ook zien of de verhouding van voedingsstoffen in het voer optimaal is.

 

Bespaar kosten

Door regelmatig analyses te laten uitvoeren, kun je ervoor zorgen dat de weiden voldoende nutriënten bevatten en de paarden de beste voeding krijgen. Dit kan ervoor zorgen dat de gezondheid van de paarden verbetert en dat je uiteindelijk minder dierenartsrekeningen krijgt. Ook zal het herstel van eventuele gezondheidsproblemen sneller verlopen.

Analyse van grond, gewas en dier is essentieel voor het optimaliseren van de gezondheid van paarden. Door te weten wat de paarden voornaamste voeding krijgen, kun je inspelen op de behoeften van de paarden en de kwaliteit van hun leven verbeteren. Door regelmatig analyses uit te laten voeren kun je kosten besparen en op preventieve wijze omgaan met gezondheidsproblemen. Als paardenhouder kun je de gezondheid van je paarden optimaliseren door het uitvoeren van regelmatige analyses van grond, gewas en dier.

 

https://shop.dumea-agro.nl/