TFC threemusketeers
Image default
Bedrijven

Hoe werkt linkbuilding precies?

Hoe werkt linkbuilding? Je hebt vast wel een keer van de term ’linkbuilding’ gehoord. Kort uitgelegd is het een manier waarop je een netwerk van links kunt maken. Dit doe je door een link die verwijst naar je website te plaatsen op een website van een derde partij. Deze link noemen we een backlink en deze zijn van een groot belang voor de vindbaarheid van je website. Het wordt daarom ook een van de belangrijkste factoren genoemd binnen de SEO. SEO bestaat uit verschillende factoren die ervoor moeten zorgen dat je website makkelijker gevonden kan worden door bezoekers. Op deze manier kom je hoger in de zoekresultaten van Google terecht en kun je meer verkeer verwachten op je website. Terugkomend op ‘hoe werkt linkbuilding?’ kun je door middel van kwalitatieve links ervoor zorgen dat je website beter vindbaar wordt.

Hoe werkt linkbuilding: backlinks

Als je kijkt naar backlinks zie je al snel dat deze verwijzen naar je website en zorgen voor meer autoriteit. Echter, is kwaliteit een stuk belangrijker dan kwantiteit en wil je niet een stuk content vol hebben staan met backlinks. Hierbij is het van belang dat je in ieder stuk content, maar een of twee backlinks hebt staan. Voor Google is de kwaliteit van een essentieel belang en relevantie speelt hier een grote rol in. Als je bijvoorbeeld een website hebt als makelaar, wil je niet dat er backlinks op een derde website staan over paarden. Je moet ervoor zorgen dat de content en de website van de derde partij waarbij je backlinks plaatst relevant zijn. Als makelaar kun je bijvoorbeeld ideaal backlinks plaatsen op een website over vastgoed. 

Linkbuilding: een ware uitdaging

Voordat je kijkt hoe werkt linkbuilding, wil je natuurlijk weten hoe moeilijk het is. Zoals je hierboven hebt gelezen moet je op veel dingen letten die van een groot belang zijn. Linkbuilding is een ware uitdaging en kan voor een ondernemer moeilijk uit te voeren zijn. Je moet veel onderzoek doen en je moet precies weten wat je aan het doen bent. Ook kost het veel kostbare tijd die je als ondernemer liever ergens anders in steekt. Doordat het veel tijd kost en ook van een groot belang is voor je onderneming, kun je dit beter uitbesteden. Een marketing bureau als Ranking Masters kan je hier goed bij ondersteunen en ervoor zorgen dat dit in orde komt. Een marketingbureau heeft ook een voordeel, zo hebben ze vaak een linkprofiel waarin ze je onderneming kunnen plaatsen. Wil je het toch echt zelf doen? Dan is het lezen van ‘hoe werkt linkbuilding’ van groot belang.

Hoe werkt linkbuilding: Intern linkbuilding

Heb je geen groot budget en wil je toch een gedeelte van de linkbuilding zelf doen? Dan kun je dit perfect doen met intern linkbuilding en is dit ook van een groot belang. Zo kun je met intern linkbuilding ervoor zorgen dat een relevante pagina op je website meer paginawaarde krijgt. Dit doe je door links te plaatsen in stukjes content op je website zelf en die verwijzen naar deze relevante pagina. Ook dit zorgt ervoor dat je meer bezoekers krijgt op je website en dat Google je meer autoriteit geeft in de zoekmachine.