TFC threemusketeers
Image default
Woning en Tuin

Of het nu lente, zomer, herfst of winter is: je kunt altijd shoppen voor nieuwe meubels bij Deens

De Deense Pernille is oprichtster van het label Madam Stolz. In 1995 opende deze creatieve dame een bescheiden winkel in Kopenhagen met vloerkleden, manden en Indiase sari’s. Een sari is een traditioneel kledingstuk voor vrouwen in India, Bangladesh, Nepal, Sri Lanka en Pakistan. De 5 tot 7 meter lange en 1 meter brede lap stof wordt over een onderrok gedragen. Er wordt een korte bloes (een coli) in dezelfde kleur als de sari bij gedragen. De fascinatie die Pernille heeft voor de Oosterse cultuur is goed terug te zien in het assortiment dat onder meer bestaat uit vazen, rekjes, hangornamenten, stoelen, tafelkleden, hoeden en tassen. Op het gebied van wanddecoratie weet Madam Stolz zeker te verrassen. De wandkleden zijn gemaakt van natuurlijke materialen als palmblad en zeegras. De naturel kleuren van de kunstwerken zorgen ervoor dat ze in vrijwel ieder interieur goed tot hun recht komen.

HKliving is een Nederlandse naam die Deens vol trots al jaren representeert. De ruime en gevarieerde collectie bevat veel woontextiel waaronder vloerkleden, plaids en kussens. Een HKliving mok, wijnglas, beeld en lamp kun je ook kopen op deens.nl. De HKliving stijl kenmerkt zich door eclecticisme. In de ontwerpen zitten zowel historische als hedendaagse details verwerkt. Het merk is wereldwijd een hit. In zeker 50 landen verkoopt HKliving haar items.

Een derde label dat we willen noemen, is It’s about RoMi. De designers leggen zich toe op één specifiek product: de lamp. RoMi staat overigens voor realistic, open minded individuals. Wandlampen, vloerlampen, tafellampen, hanglampen en plafonnieres: ze zitten in de It’s about RoMi-collectie. Inspiratie halen de ontwerpers uit de natuur, maar zeker ook uit het drukke stadse leven. In verband met dat laatste heeft iedere lamp een wereldstad als naam. We noemen Marseille, Florence, Boston, Biarritz, Zurich, Nashville, Miami, Detroit en Melbourne. Compleet is de opsomming niet. Check deens.nl voor meer It’s about RoMi lampen.

https://www.deens.nl/nl/