TFC threemusketeers
Image default
Vakantie

Is het de moeite waard om een badkamer in uw camper te plaatsen?

Duizenden mensen maken road trips in hun campers. Sommigen wonen zelfs in hun camper terwijl ze door het land reizen. Een van de meest voorkomende zorgen bij het doorbrengen van lange tijd op de weg is wat te doen met badkamer pauzes en andere hygiënische behoeften. Stopt u bij openbare toiletten? Bezoekt u campings om hun douches te gebruiken?

Een badkamer toevoegen aan uw kampeerwagen is een oplossing voor al deze vragen. Er zijn echter heel wat voor- en nadelen aan verbonden, en het is niet voor iedereen weggelegd.

Er zijn verschillende dingen die u moet overwegen wanneer u beslist of u een badkamer aan uw camper wilt toevoegen. Heeft u kleine kinderen, of familieleden die het moeilijk vinden om naar het bos te wandelen elke keer als ze naar het toilet moeten? Zou u het erg vinden om ruimte te verliezen in uw indeling?

Een overweging is wat u nodig heeft in de badkamer – bent u alleen van plan om een toilet toe te voegen of wilt u ook een douche? Overweeg de kosten en de duur van het project. Naast de kosten van het project zijn er ook onderhoudskosten verbonden aan een badkameruitbreiding. Als u besluit een douche toe te voegen, hebt u een warmwaterboiler nodig, wat een extra kostenpost is.

Er zijn ook de reguliere onderhoudsproblemen te overwegen. Een toilet heeft een soort tank die geleegd moet worden. Als uw badkamer een douche heeft, heeft u een veel grotere watertank nodig. U moet ook voorzichtig zijn in koudere klimaten, omdat de leidingen kunnen bevriezen, wat tot dure reparaties kan leiden.

In het artikel van tinyhouselife vindt je meer informatie over dit onderwerp: 

9 Kleine Campers met Douche en Toilet

 

 

Voor- en nadelen van een badkamer in een camper

Een badkamer toevoegen aan een camper is voor sommige mensen een geweldige optie, terwijl anderen beter af zijn zonder badkamer. Zoals bij elk project, zijn er voors en tegens.

Er valt niet te ontkennen dat gemak het grootste voordeel is van een badkamer in uw camper. U hoeft zich geen zorgen te maken over het vinden van een plaats met openbare toiletten. Samen met dat gemak komt het comfort van het zijn in je eigen badkamer, en de privacy. Als u besluit om een douche toe te voegen aan uw ontwerp, voegt dat ook een hoop gemak toe.

Maar een badkamer toevoegen is een groot project. Een groot probleem bij het toevoegen van een badkamer is het gebrek aan ruimte. Campers zijn niet bepaald herenhuizen, en ruimte is kostbaar. De badkamer zal waarschijnlijk de plaats moeten innemen van iets anders dat u er voor in de plaats had willen hebben.

Een ander nadeel van een badkamer in uw kampeerwagen is de mogelijke stank. Meestal zal een goede reiniging van het toilet eventuele vieze geurtjes onder controle houden. Het probleem is dat wanneer het toch stinkt, de stank de hele ruimte doordringt omdat het zo’n kleine ruimte is.

Tenslotte, wanneer u een toilet installeert, zal de tank uiteindelijk geleegd moeten worden. Dat is geen leuk klusje.

 

Is het duur om een badkamer aan te brengen in een camper?

De kosten voor het installeren van een badkamer in uw camper zijn sterk afhankelijk van wat u eraan toevoegt. U kunt een draagbaar toilet en een scheidingswand krijgen om uw eigen kleine badkamerruimte te creëren voor een budgetoptie. Aan de andere kant van het spectrum, je zou kunnen gaan allemaal uit en hebben een volledige natte bad, met een douche, wastafel, en toilet – dat project zal krijgen vrij duur. De meeste mensen zullen een goede oplossing vinden ergens tussenin – een bescheiden badkamer die net genoeg heeft om uw reizen wat comfortabeler te maken.