TFC threemusketeers
Image default
Electronica en Computers

Wat kun je allemaal met een slijptol?

Wat kun je allemaal met een slijptol?

Een slijptol is een veelzijdig apparaat, waarmee je eigenlijk ontzettend veel dingen kunt doen. Zo kun je er bijvoorbeeld ijzer, steen, plastic en nog veel meer meer afkorten. Dit wil zeggen dat je er gemakkelijk een stuk kunt afslijpen om iets passend te maken voor bijvoorbeeld een bepaalde toepassing of constructie. Het enige nadeel wat je met een slijptol wel hebt, is dat ze niet geschikt zijn voor hout. Wel is het belangrijk dat je van tevoren weet waarvoor je de Slijptol gaat gebruiken. Niet iedere slijpschijf is namelijk geschikt voor ieder type materiaal. Zo heb je bijvoorbeeld voor een stuk metaal een andere schijf nodig, dan wanneer je een stuk plastic zou willen afslijpen.

 

De keuze voor de juiste schijf is dus bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Gebruik je de verkeerde schijf, dan kan het zijn dat je het materiaal beschadigd of dat de schijf knapt. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat je voor metaal een veel sterkere schijf nodig hebt, dan wanneer je door een stuk plastic heen moet. Kortom, zeker iets om rekening mee te houden dus! Gelukkig zijn er tegenwoordig ook schijven verkrijgbaar die geschikt zijn voor allerlei verschillende soort materialen. Voor de huis-tuin en keuken klussen is dit vaak prima, maar wanneer het op het echt werk aankomt, zijn de meningen hier nogal over verdeeld.

 

Slijptol op accu of stroom

Wanneer je voornemens bent om een slijptol aan te schaffen, dan zul je al snel zien dat ze verkrijgbaar zijn op stroom en ook op accu. Het is dus van belang te weten welke klus je ermee zou willen uitvoeren. Zo heeft een door 5top geteste slijptol op accu minder kracht, dan wanneer je kiest voor een apparaat op netstroom. Uiteraard hoeft dit niet te betekenen dat ze minder zijn, want dat is afhankelijk van de klus en het type materiaal waar je mee aan het werk bent of gaat.