TFC threemusketeers
Image default
Groothandel

Wat zijn de verschillen in onthardingszout?

Een waterontharder heeft onthardingszout nodig om kalk uit water te kunnen blijven verwijderen. Het regeneratiezout wordt opgelost in water (pekelwater) en dit wordt gebruikt om de verzadigde harstcilinders schoon te spoelen tijdens het regeneratieproces. Vandaar dat onthardingszout ook wel regeneratiezout genoemd wordt. Dit type zout krijgt u in meerdere vormen, zoals korrels, blokken en tabletten.

Waarop letten bij aankoop van uw onthardingszout?

Het regeneratiefout dat u in uw waterontharder gebruikt moet voldoen aan de Europese norm: de EN973. Hierin wordt de kwaliteit waaraan zout moet voldoen beschreven. Er wordt gelet op de zuiverheid van het zout en op de puurheid, dus zijn er additieven toegevoegd of niet. Er is zout van a-kwaliteit met een zuiverheid boven de 99.4 procent en zout van b-kwaliteit met een zuiverheid hoger dan 98.5 maar lager dan 99.4 procent. Bij H. van Namen B.V. schaft u zout aan van de beste kwaliteit voor de laagste prijs.

 

Onthardingszout in korrelvorm

Het merk Akzo Nobel brengt onthardingszout uit in korrelvorm onder de naam Broxozout. Dit is de meest verkochte soort regeneratiezout. Dit zout is onder hoge druk samengeperst tot korrels, die niet meer uit elkaar vallen wanneer het in contact komt met water. Het grootste deel van de korrels heeft een diameter van ongeveer zes á vijftien millimeter.

In tabletvorm

Een veelgebruikte vorm van regeneratiezout vindt u in tabletten. De doorsnede van een dergelijke tablet is 2.5 centimeter. Ook deze zijn onder hoge druk samengeperst. Het merk Akzo Nobel levert ook deze tabletten onder de naam Broxetten. Ze worden aangeboden in zakken van 25 kilogram.

Regeneratiezout in blokvorm

Veel mechanische waterontharders maken gebruiken van onthardingszout in blokvorm, omdat deze makkelijker hanteerbaar zijn. Deze blokken wegen vier kilo en kunt u gemakkelijk vervangen door de compactheid. Ook kunt u ze daardoor beter opslaan in kleinere ruimtes. Akzo Nobel biedt zelfs hun Broxo Blocken aan in een vorm van 2.5 kilogram.

https://www.vannamen.nl/

Gerelateerde artikelen

Emmer met deksel