TFC threemusketeers
Image default
Aanbiedingen

Zo download je veilig bestanden met usenet!

Binnen usenet is een hoop mogelijk, maar de grootste functie is tegenwoordig het downloaden van verschillende soorten bestanden. Hiervoor heb je echter voorkennis en een aantal onderdelen nodig in usenet. In deze blog bespreken we de onderdelen die belangrijk zijn bij het downloaden van bestanden in usenet. Daarnaast bespreken we kort wat allemaal mogelijk is bij het downloaden binnen usenet. 

 

Downloaden binnen usenet

Waar usenet ook bekend staat als een discussienetwerk, wordt het voornamelijk gebruikt als systeem om bestanden in te downloaden. Dit kunnen allerlei soorten bestanden zijn, zoals muziek, films, literatuur en nieuws. Het werken en downloaden binnen usenet is eigenlijk erg veilig. Je werkt namelijk volgens een SSL-encryptie. Dit zorgt ervoor dat je volledig anoniem te werk kan gaan. 

 

Usenet clients

Om bestanden te downloaden, heb je ten eerste een usenet client nodig. Er zijn verschillende usenet clients, met ieder hun eigen voor- en nadelen. Zo’n nieuwslezer zorgt ervoor dat jij kunt abonneren op nieuwsgroepen en daarin berichten kan lezen en bestanden kan downloaden. Alle clients hebben hun eigen voordelen. Zo zijn er clients die automatisch downloaden, op de dagen die je geselecteerd hebt. 

 

NZB

De NZB is vrijwel net zo belangrijk als een client. NZB gaat namelijk over de informatie van bestanden. Zo koppelt het ten eerste bestanden aan de zoekresultaten die jij ingevuld hebt. Hierdoor vind je de gewenste bestanden binnen usenet. Er zijn verschillende NZB-websites waar je verschillende usenet bestanden kan vinden. 

 

Zo start je met usenet 

Om gebruik te kunnen maken van de bovenstaande eigenschappen binnen usenet, moet je een account hebben. Deze maak je gemakkelijk aan via platforms zoals Vipernews. Vervolgens download je usenet en je benodigde onderdelen ervan. Je start al met usenet voor nog geen twee euro. Het is belangrijk om voor jezelf te ontdekken welk abonnement je nodig hebt, in vergelijking met jouw gebruik.

 

https://www.vipernews.com/nl/