TFC threemusketeers
Image default
Hobby en vrije tijd

Een betrouwbare munthandelaar om gouden munten aan te verkopen

Bent u op zoek naar een ervaren en betrouwbare handelaar aan wie u uw gouden munten kunt verkopen? Pas dan goed op als u online zoekt. Er zijn helaas veel malafide handelaren. Die bieden u een te lage prijs, waarna ze de munten later zelf voor de werkelijke waarde doorverkopen en daarmee vaak een forse winst behalen. Kies dus voor een munthandel die een goede reputatie heeft opgebouwd in de loop der jaren en die bij voorkeur ook door anderen wordt aanbevolen. Zo weet u zeker dat u altijd de juiste prijs krijgt voor de gouden of zilveren munten die u wilt verkopen.

Hoe wordt de waarde van gouden munten bepaald?

De waarde van munten wordt bepaald aan de hand van de hoeveelheid goud of zilver die erin is verwerkt. Dit kan met speciale apparatuur gewogen worden. Dan zijn er natuurlijk bijzondere stukken. Wilt u een gouden munt verkopen die is geslagen ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis dan kan dat de waarde verhogen. Ook de leeftijd van een munt is soms bepalend voor de waarde. De vraag bepaalt voor een deel de prijs. Soms is een munt zeer gewild en heeft de handelaar er al direct een koper voor. Dan zal hij graag een mooie prijs willen bieden om de munt in bezit te krijgen.

Wie geeft mij een eerlijke prijs voor mijn gouden munten?

U kunt uw gouden munten verkopen aan Postzegel- en Muntenhandel Insulinde in Den Haag. Zij hebben zeer lang ervaring met het taxeren van munten en andere waardestukken zoals bankbiljetten en postzegels. U kunt een vrijblijvende taxatie laten uitvoeren. U bent nooit verplicht om te verkopen. Voor de taxatie worden geen kosten in rekening gebracht. Als u besluit uw gouden munten te verkopen dan weet u in ieder geval zeker dat u bij Insulinde een goede prijs krijgt die marktconform is.

https://www.insulindedenhaag.nl/