TFC threemusketeers
Image default
Aanbiedingen

Maak je dochter haar fiets leuker

Is het tijd om je dochter haar grote meisjesfiets 22 inch te geven? Problemen met het vinden van een fiets, die past bij de persoonlijkheid van je dochter? Wij hebben je! Met deze tips, kun jij jouw dochter haar eerste 22-inch fiets versieren.

Tape het frame

Wie wist dat ieders favoriete fix-it materiaal ook gebruikt kon worden voor een super coole fiets make-over? Je kunt de standaard industriële duct tape wel vergeten, want tegenwoordig zijn er in een handomdraai leuke patronen en kleuren te vinden die elk kind leuk vindt. Het eigenlijke make-over proces is net zo eenvoudig als het klinkt.

Maak je eigen slingers

Ah, vind je het niet geweldig als een knutsel er cool uitziet, maar zo gemakkelijk te maken is? Zo zit het met deze slingers, die je in een paar minuten in elkaar flanst met een haarband en lint. Pas de kleuren aan voor je kind en je kunt aan de slag! 

Versier de spaken

Over een supercoole fietsstijl gesproken! Wij houden ervan hoe dit idee deels een spinnen wiel en deels een optische illusie is. Je kunt zo creatief en kleurrijk zijn als je wilt, en verschillende soorten papier, tape net als zelfs glimmende materialen gebruiken.

Kinderfiets maattabellen

Een kinderfiets maattabel is het uitgangspunt. Fiets Maattabellen zijn gemakkelijk te vinden. Ze zijn verkrijgbaar bij fietsenwinkels, speelgoedwinkels, warenhuizen – bijna overal waar fietsen worden verkocht. 

Fietsmaten, types en kenmerken

Kinderfietsen zijn er in maten gemeten naar wieldiameter, in tegenstelling tot volwassen fietsen die gemeten worden naar framemaat en zadelhoogte. Gangbare wieldiameters voor kinderfietsen zijn 12, 16, 20 en zelfs een 24 inch fiets. Ter vergelijking: de wielmaten van mountainbikes voor volwassenen beginnen meestal bij 26 inch. Merk op dat niet alle merken fietsen in al deze maten maken.

Fietsen met 20 inch wielen (5 tot 9 jaar)

Versnellingen, handremmen en veringssystemen komen veel meer voor bij 20 inch modellen. Je ziet ook termen als “racefiets”, “mountainbike” en “cruiser”. Met andere woorden, op dit niveau begint specialisatie op te treden, wat een verscheidenheid aan stijlen en kenmerken met zich meebrengt.

 

Dit alles betekent dat jij en jouw kind zullen moeten nadenken over het soort fietsen dat hij wil gaan rijden: op de weg, off-road, racen, springen, enz. Een goede fiets is niet goedkoop en als je niet oppast, kun je een model krijgen dat niet aan zijn behoeften voldoet. 

BMX-fietsen

Er is nog een fiets in het 22 inch gebied waar je kind je misschien om zal smeken. BMX-fietsen zijn voortgekomen uit de wereld van de motorcross en waren oorspronkelijk bedoeld voor onverharde races op banen met sprongen en scherpe bochten. Tegenwoordig hebben ze een veel bredere aantrekkingskracht, vooral vanwege hun duurzaamheid en uiterlijk. BMX-fietsen hebben meestal één versnelling, een lichtgewicht frame en bobbelige banden. 22-inch wielen zijn gebruikelijk, maar je kunt modellen vinden in bijna elke wielmaat. BMX-modellen van hoge kwaliteit worden hard bereden en zijn stevig gebouwd, dus als je zo’n kind hebt, kan een BMX-fiets je keuze zijn. Een BMX kan ook goede keus zijn als kinderfiets voor kind van 3 jaar.

 

https://www.rt-marketingbegrippen.nl/fiets-kopen-hier-moet-je-opletten/