TFC threemusketeers
Image default
Aanbiedingen

Wat maakt een goede 22 inch wiel kinderfiets?

Voor dit artikel hebben we ons gericht op lichtgewicht 22 inch-wielhybrides van goede kwaliteit, die een geweldige keuze zijn als jouw kind een reeks fietsen doet – ze zullen goed presteren, zowel op asfalt naar school als op grind en gras de rest van de tijd.

Ze zijn licht van gewicht (meestal minder dan 10 kg) – dus leuk voor een kind om te rijden – en als ze goed worden verzorgd, moeten ze kunnen worden doorgegeven aan een broer of zus of worden doorverkocht om een deel van de aankoopkosten terug te verdienen.

Voor welke leeftijd is een fiets met 22 inch wielen geschikt?

Een meisjes fiets 22 inch varieert sterk in hun maat, en sommige merken hebben zelfs verschillende framematen, zodat er iets is voor kortere en langere kinderen die klaar zijn voor hun eerste fiets met versnelling.

Elke kinderfiets met 22 inch wiel heeft een andere geometrie (maatvoering), dus we hebben de maten gegeven die de fabrikant ons heeft doorgegeven.

Meet jouw kind zorgvuldig op en maak indien mogelijk een proefrit op de fiets als je bang bent dat hij niet past – koop geen fiets die te groot is voor je kind, want daar zullen ze geen plezier aan beleven en het kan gevaarlijk zijn.

Kinderfiets koopgids

Kinderfietsen hebben een wielmaat, niet een framemaat zoals fietsen voor volwassenen. De maat is de belangrijkste overweging bij het kiezen meisjes fiets 24 inch. Met de juiste maat fiets kan je kind veilig en comfortabel fietsen en er het meeste plezier aan beleven.

Een andere belangrijke overweging is het gewicht van het frame. Een lichtgewicht frame dat het kind in een stabiele, comfortabele rijpositie plaatst, is gemakkelijker te trappen en leuker om op te rijden, wat betekent dat er veel meer op zal worden gereden! Fietsen met een lichtmetalen frame zijn doorgaans duurder dan fietsen met een stalen frame. De voordelen van lichtmetaal zijn dat het lichter is en gemakkelijker te berijden voor het kind, en dat het minder snel roest.

Een alternatief voor oudere kinderen zijn BMX-fietsen. BMX-frames zijn over het algemeen zwaarder, maar daardoor zijn ze wel iets zwaarder en dus beter geschikt voor meer ervaren rijders. 

 

BMX vs normale fiets 

20 inch fietsen zijn over het algemeen geschikt voor kinderen van 6 -10 jaar. 20 inch is ook de standaardmaat voor een BMX-wiel, en aangezien ze allebei geen versnellingen hebben, hebben de 20 inch kinderfiets en de BMX veel overeenkomsten.

Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat een kinderfiets lichter en gemakkelijker te berijden is, en een BMX zwaarder en duurzamer. Kinderfietsen zijn ontworpen in een mountainbike stijl, terwijl BMX’en meer bedoeld zijn voor straat- en skatepark rijden. Een kinderfiets kan een betere optie zijn als het kind nog leert rijden, terwijl een BMX meer geschikt is als het kind al zelfvertrouwen heeft – of de neiging heeft om ruw met dingen om te gaan. Sommige 22 inch fietsen zijn ook voorzien van versnellingen, wat gunstig kan zijn als het kind al wat meer ervaring en coördinatie heeft, en van vering voor meer comfort en rijgedrag. De BMX fiets kan is ook een geschikte kinderfiets voor kind van 4 jaar. 

 

https://www.koenschuurmans.nl/de-beste-kinderfiets-voor-je-kind-kiezen/