TFC threemusketeers
Image default
Aanbiedingen

Zijn gordijnen wel of niet de juiste keuze?

Bij het inrichten van je huis moet aan elk aspect aandacht besteed worden. Elk detail van de woning moet in aanmerking genomen worden wat betreft kleuren, functionaliteit, en stijl. Een van de dilemma’s waar de meesten vaak in terecht komen is: “Zijn gordijnen de juiste keuze voor mijn huis?”. Het kan een moeilijke keuze zijn, met veel factoren om rekening mee te houden, zoals hoge plafonds, lage plafonds, ongelijke ramen, sierlijsten, ramen achter banken of bedden, ramen op meerdere verdiepingen, enz. Om de sierlijst zichtbaar te laten blijven, kun je verleid worden om gordijnroedes laag te monteren. Dit zorgt er echter vaak voor dat de ramen en de kamer kleiner aanvoelen.

In zo’n geval zou je gordijnen willen vermijden. Je kunt dus gaan voor binnen bevestigde gordijnen, zoals vouwgordijnen, die de zachtheid van stof toevoegen zonder iets van je sierstrippen te verbergen. Op basis van je eisen kunnen rolgordijnen zowel privacy bieden als licht tegenhouden met een privacy voering.

De meeste raambekleding die voor privacy wordt geïnstalleerd ziet er uitzonderlijk mooi uit! Rolgordijnen, en ook jaloezieën, zijn verder gekomen dan een effen witte kleur maar nu met een ruime collectie als spetterende patronen en uitzonderlijk afgewerkt uiterlijk. Je hebt geen gordijnen meer nodig als je ramen worden aangekleed met privacy behandelingen die tegelijk elegantie en stijl toevoegen.

Wanneer is het juist om geen gordijnen voor je ramen te kiezen?

Raambekleding hoort thuis in elke woning. Maar zoals met elke regel, elk ontwerp en alles, zijn er ook bij raambekleding uitzonderingen. Als je niet kunt beslissen of je voor je ramen gordijnen nodig hebt of niet, lees dan verder om te weten te komen wanneer je gordijnen als raambekleding moet gebruiken.

Als je een kleinere kamer hebt waarvan beide kanten van de ramen geblokkeerd zijn met meubelstukken, zullen gordijnen niet erg praktisch zijn. Dit komt omdat de gordijnen, als ze opengetrokken zijn, aan weerszijden van de ramen zullen opstapelen en je moet daar ruimte voor laten. Een eenvoudig rolgordijn of een elegant houten jaloezie is dan meer geschikt voor de ramen.

  1. Hoewel het leuk is om texturen en stoffen toe te voegen, is raambekleding in de kern een functioneel voorwerp. Woon je in een huis dat specifieke behoeften heeft, zoals waterbestendigheid zoals in een keuken bijvoorbeeld, of veelzijdige lichtregeling, dan vind je die misschien beter in jaloezieën of rolgordijnen in plaats van gordijnen.
  2. Als het uitzicht buiten je raam te mooi is om te verbergen, dan wil je dat mooie schilderachtige uitzicht de hoofdfocus van je kamer laten zijn. Of het nu een adembenemend uitzicht op de oceaan is of een aantrekkelijk landschap, als het weidse uitzicht vanuit je huis vrij is van obstakels zoals het huis van een buurman, dan zou het niet veel privacy nodig hebben.
  3. Vaak verhindert de architectuur van de kamer dat gordijnen een keuze zijn. Een van de meest uitzonderlijke gevallen is een kamer met van vloer tot plafond reikende boekenkasten die alle ramen omringen.
  4. Het gaat er niet alleen om wat er buiten je raam is, maar ook om wat er omheen is. Ramen in een kamer lijken wel kunstlijsten, vooral met donkere omlijstingen. Als je buiten iets aangenaams hebt om naar te kijken en je ramen zijn voortreffelijk, is er geen reden om ze er pietluttig uit te laten zien. Een aan de binnenkant bevestigde, transparante kap zal je goed van pas komen in plaats van een gordijn te gebruiken dat omvangrijk is en de sierlijst bedekt.
https://www.raamdecoratie.com