TFC threemusketeers
Image default
Vakantie

5 Redenen waarom je naar Costa Azul in Portugal moet gaan voor de beste vakantie van je leven

Als je op zoek bent naar een geweldige vakantiebestemming, zoek niet verder, dit gebied bevat één van de prachtigste stukken kust van het Portugese vasteland en is gelegen ten zuiden van Sines tussen de monding van de rivier de Taag en het zand van Sao Torpes.

Om je reis soepel en aangenaam te laten verlopen moet je een auto huren. Er zijn veel autoverhuurbedrijven die goedkope huurauto’s aanbieden. Door de verschillende autoverhuurdiensten te vergelijken zal je de beste huurauto vinden. Lees hier meer over autoverhuur: https://www.autoportugal.nl/nl-regio-costa-azul/. Er zijn veel autoverhuurdiensten in Portugal, dus een goede vergelijking van de autoverhuurdienst kan je een hoop geld besparen.

De beste 5 redenen om de Costa Azul in Portugal te bezoeken

De Costa Azul ook gekend als de Blauwe Kust, is een rustig gebied met trendy restaurants aan het strand. Laten we eens kijken naar enkele van de redenen waarom je Costa Azul moet bezoeken.

De Stranden van de Costa Azul

Stranden zoals Caparica en Comporta, maar ook naturistenstranden zoals Meco, komen veel voor in de omgeving van de hoofdstad. De zandstranden en zandgebieden zoals die bij Kaap Espichel vormen een contrast met de rotsachtige kliffen. De monding van de rivier de Sado, evenals de idyllische lagunes van Santo André en Melides, vormen het lange schiereiland Tróia. Het omvat de gemeentes van de Alentejo; Grândola, Alcácer does Sal en Sines, evenals de kustlijn van het district Setbal.

Bergketens van de Costa Azul

De bergketen die zich uitstrekt van Palmela tot Kaap Espichel maakt deel uit van het district Setbal. Men vindt in het natuurpark ook de berg Arrábida. Dit is een fascinerend gebied voor iedere natuurliefhebber   maar er is nog zoveel meer.

Bars en terrassen

Gedurende het hele jaar kan men in de omgeving van Setbal de mooiste stranden met altijd kristalhelder blauw water vinden, zoals Figueirinha, Galapos, Coelhos, en Portinho da Arrábida, waar watersporten kunnen worden beoefend. De zandgebieden van Comporta, Carvalhal, en Pego, gelegen ten zuiden van het schiereiland Tróia, beschikken over gezellige bars en terrassen die in de zomer steeds meer toeristen aantrekken.

Verscheidenheid aan Fauna

Het natuurreservaat aan de monding van de Taag, een van de belangrijkste waterrijke gebieden van het land met uitgestrekte moerassen en een grote diversiteit aan wilde dieren, vormt een aanvulling op de schoonheid van het Arrábida-gebergte. In dit gebied leven de otter, das, witte ooievaar en gewone dolfijn en het wordt gekenmerkt door een landschap van kreken, geulen en modder. In de herfst en de winter kan men hier vogels observeren die uit Noord-Europa wegtrekken.

Gezellige vissersdorpjes

De Costa Azul ligt op slechts een uur rijden van Lissabon, de hoofdstad van Portugal, maar de geografische rijkdom van de regio geeft je het gevoel dat je de halve wereld bent rondgereisd. De vissersdorpen Sesimbra, met een kleurrijke haven en goede vis- en zeevruchtenrestaurants, Sines, Porto Covo en het naburige eiland Pessegueiro liggen allemaal aan de Costa Azul (de blauwe kust).

Het Oogstfeest, dat in september in de stad Palmela wordt gehouden, is een van de vele feesten die in het district Setbal plaatsvinden. Eén van de belangrijkste regionale culturele activiteiten is Festróia, het internationale filmfestival van Tróia.

Conclusie

De regio rond de steden Palmela, Setubal en Sesimbramet zijn populaire vakantiebestemmingen voor wie de drukte van de hoofdstad even wil ontvluchten. Prachtige stranden waar gesurft en andere watersporten beoefend worden vind je in overvloed aan de Costa Azul. De streek staat ook bekend om zijn verrukkelijke keuken, met onder meer de Azeitao-kaas, die tot de 50 beste kaassoorten ter wereld wordt gerekend. Elke vakantieganger vindt hier zijn gading.

https://www.autoportugal.nl