TFC threemusketeers
Image default
Sports / Soccer

De kans op rijschade verkleinen

Iedereen neemt deel aan het verkeer. Of je nu als voetganger over het voetpad loopt, als fietser trouw over het fietspad rijdt, of met de auto door de straten racet. Ook als je skeelert, aan paarrijden doet of op welke manier ook de weg op gaat neem je mee aan het verkeer. Veel van ons Nederlanders hebben een auto, omdat we regelmatig in een andere stad werken, of in ieder geval zo ver weg dat het onaantrekkelijk is om met de fiets te gaan. In Nederland is het zo dat je als weggebruiker verzekerd moet zijn tegen schade. Om veilig rijden te stimuleren is het bovendien zo dat je korting krijgt op de te betalen premie als je lang schadevrij rijdt en dit kan behoorlijk oplopen. Toch is het lang niet voor iedereen zo makkelijk om schadevrij te rijden. Elke dag zijn er weer aanrijdingen, maar hoe verklein je de kansen op een aanrijding?

Zoals net al tussen de regels door gezegd werd is het belangrijk om te letten op je rijstijl. Rijdt niet te snel, neem geen overhaaste beslissingen en of je twijfelt of je handeling het beoogde resultaat gaat behalen is het beter om het dan toch maar niet te doen. Goed om je heen kijken en goed uitgerust op pad gaan zijn een must.

Je kan jezelf het ook wat makkelijker maken. Een achteruitrijcamera draadloos installeren is zo’n hulp. Deze apparaten van Van Zwitserland zorgen ervoor dat je gemakkelijk het overzicht kan bewaren en zonder om te kijken kan zien wat er achter je gebeurd. Tot slot doe je er goed aan om je auto regelmatig te controleren, bijvoorbeeld op de hardheid van de banden, het profiel van de panden, de staat van de remmen en de algehele staat van de auto. Met slechte remmen of banden vergroot je immers ook de kans op een ongeluk. Voor meer informatie over achteruitrijcamera’s kunt u terecht op vanzwitserland.nl

http://www.vanzwitserland.nl/