TFC threemusketeers
Image default
Sports / Soccer

Wat zijn bookmakers?

 

Wat zijn bookmakers?

Vroeger waren bookmakers alleen bij de paardenraces aanwezig, maar vandaag de dag zijn er bookmakers voor allerlei andere sporten en evenementen. Door de komst van het internet is dit beroep aanzienlijk uitgebreid en kun je inzetten op sporten, politieke gebeurtenissen en zelfs op wie het songfestival gaat winnen. Maar wat zijn bookmakers eigenlijk en hoe weet je of ze veilig zijn?

 

Een bookmaker organiseert weddenschappen

De belangrijkste taak van een bookmaker, online en offline, is om weddenschappen te organiseren. Hier komen dan vervolgens mensen op af die daarop willen inzetten. Naar aanleiding van het verleden bepaalt de bookmaker de winstkansen (odds) en deze worden aangepast terwijl de inzetten binnenkomen. Aan de odds kun jij zien hoeveel jouw weddenschap zal uitbetalen als je wint. Nadat de wedstrijd gespeeld is zorgt de bookmaker ervoor dat de winnaars hun geld ontvangen. Het is dus aan de bookmakers de winstkansen zo te formuleren dat ze hier winst uit maken.

 

Welke bookmakers zijn veilig?

In Nederland is online voorspellen nog verboden. De Wet op de Kansspelen is hier niet op ingesteld. Online inzetten op sportwedstrijden kan wel en daar is TOTO de enige en officiële bookmaker voor. Ook al zijn de regels van de Nederlandse overheid veel strenger dan voor online bookmakers uit andere landen, je weet wel zeker dat je bij hen veilig een gokje kunt wagen.

 

Veilige buitenlandse bookmakers

Als je live wilt inzetten op iets, dan is TOTO geen goede optie. Live is in Nederland namelijk verboden. Ga je bij een buitenlandse site kijken, wees dan bijzonder voorzichtig. Controleer de licenties, zorg ervoor dat je persoonlijke gegevens en geld veilig zijn en dat je niet kan worden opgelicht. Toen de bookmakers nog alleen bij de paardenraces stonden was het veel veiliger om een weddenschap te plaatsen dan nu.