TFC threemusketeers
Image default
Sports / Soccer

Het schaakspel voor jong en oud

Het schaakspel, al eeuwenlang een pure sensatie voor jong én oud! Dagenlang kan het een object zijn wat aandacht vereist. Stappen worden met de grootste precisie gezet en dat allemaal met als doel: de vijandelijke koning schaakmat zetten, zodat jij gewonnen hebt! Dankzij het schaken krijg je strategisch inzicht. Het is vaak lastig het hele veld te overzien en om de consequenties te bepalen die jouw zet kan hebben. Hierdoor ontwikkel je inzicht, ervaring en ook moed om uiteindelijk de winst te halen. Zo ook bij de bedenker van het schaakspel. Over deze man gaat een hele bekende sage de ronde. Er was eens een koning die heel enthousiast was over het spel en vroeg wat de bedenker voor een loon wilde hebben. De bedenker van het spel wilde een graankorrel op het eerste veld, twee korrels op het tweede veld, vier op de derde en ga zo maar door. Dit lijkt een ontzettend bescheiden loon, maar het tegendeel is waar. In werkelijkheid oversteeg het aantal graankorrels de totale oogst en bleek dat deze man een hele slimme zet had gedaan waar moed en inzicht voor nodig zijn, zoals ook voor het spel zelf vereist zijn. 

Het schaakspel draagt bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling

Het schaakspel is een spel waarbij je je als persoon ontwikkeld en kwaliteiten versterkt die je nodig hebt in het dagelijks leven, bijvoorbeeld als je een beslissing moet nemen in een situatie waarvan niet helemaal in te schatten is wat de gevolgen zijn. Daarnaast is dit een echte denksport en worden de hersenen goed getraind. In de loop der tijd merk je vanzelf dat je steeds beter wordt in het spel en situaties steeds iets beter in leert schatten. Voor schaken ben je nooit te oud om het te leren! Dit is een spel voor iedereen!

Schaakkoning: “de koning in schaakspellen verkoop!”

Bij de Schaakkoning verkopen wij al jarenlang schaakborden. Heeft u zin gekregen om het zelf eens uit te proberen? Op onze webshop kunt u een schaakbord kopen. Ook is er een breed assortiment aan schaakspellen te vinden. Hierbij hoeft u niet alleen aan het klassieke spel te denken, maar hebben wij bijvoorbeeld ook Laser Chess. Bij schaakkoning bent u aan het juiste adres voor de aankoop van een nieuw spel, wij zijn niet voor niets de koning in schaakspellen verkoop!