TFC threemusketeers
Image default
Sports / Soccer

Verschillen door geld

Geld is eigenlijk best apart. Honderden jaren geleden bestond het ruilmiddel geen eens. Geld is iets wat we zelf hebben verzonnen als handelsmiddel, waar we tegenwoordig letterlijk en figuurlijk veel waarde aan hechten. Voor sommige mensen bestaat hun hele leven om geld. Veel waarde aan geld hechtten ligt er natuurlijk ook aan of je eenmaal veel of weinig ervan hebt. Zo is iemand die er minder goed voor staat meer bezig met geldzaken dan iemand die als een vorst kan leven.

 

Vaak is het gemakkelijk te zien of iemand veel geld of weinig geld in bezit heeft. Dit kan je immers zien aan hun kledingstijl, levensstijl en materiele objecten. Naast de opgenoemde punten kun je het ook vaak merken aan hun gedrag. Helaas voelen rijke mensen namelijk de drang om zich beter te voelen dan anderen. Tevens zie je of merk je het niet altijd. Zo heb je genoeg miljoenairs die normale geprijsde kleren aandoen en zich normaal gedragen in de samenleving.

 

De doorsnee arme mens heeft niet altijd geen werk. Allesbehalve zelfs. Er zijn namelijk veel baantjes in bijvoorbeeld de gemeente die minder goed betaald worden dan andere banen. Deze mensen moeten dan ook heel hard en veel werken om een normaal leven te kunnen lijden. Bij enkele gevallen is het zelfs zo dat deze  mensen onderbetaald worden. Hierdoor is het slim om een keer het te op te zoeken. Door bijvoorbeeld een salarisberekenaar op te zoeken, zie je al gouw hoe je ervoor staat. Daarnaast is het aanrader om eens met je HRM afdeling te praten over de loonadministratie. Zo kunnen er bijvoorbeeld een aantal factoren niet meegenomen zijn in het salarisverwerking systeem waardoor je minder wordt betaald dan de andere mensen in dat vakgebied. Naast het bespreken met de HRM afdeling kun je ook vakbonden aanspreken die speciaal bedoeld zijn voor de belangen van een medewerker.

https://www.cbbs.nl/