TFC threemusketeers
Image default
Bedrijven

Het ept certificaat binnen een uur in je bezit

Wanneer je werkt in een werkomgeving waar je te maken hebt met elektra dan heb je een echt ept certificaat nodig. Met dit papiertje kan je vervolgens aantonen dat je beschikt over alle kennis die je nodig hebt om dit soort werk te kunnen uitvoeren en waarbij je weet wat alle veiligheidsregels zijn. Dat is erg belangrijk wanneer er in dit vak wordt gewerkt, omdat er hierbij rekening moet worden gehouden met diverse situaties die gevaren kunnen opleveren. Denk aan een kortsluiting in een van de darden, waarbij mensen in een gevaarlijke situatie terecht kunnen komen. Om aan alle veiligheidseisen te voldoen en te weten waar er allemaal gevaar kan ontstaan, is het goed om een ept certificaat te behalen voor alle werknemers van het bedrijf.

 

Verplichtingen aan de werkgevers

Als werkgever ben je verplicht alle werknemers te laten voorzien van een ept certificaat, anders mogen ze niet bij je in dienst zijn. Het is een heel makkelijk papiertje dat er kan worden gehaald. Je kunt namelijk een cursus laten uitvoeren bij jou op locatie, waarbij alle medewerkers binnen een uur een ept certificaat in handen kunnen nemen. De les wordt gegeven door een professional, die al veel jaren aan ervaring heeft op dit gebied en de informatie hierover goed kan overbrengen aan de medewerkers van het bedrijf.

 

Voordelen van de cursus

Het handige aan het halen van een ept certificaat via deze cursus, is dat je dit gewoon op eigen locatie kan laten uitvoeren en dat het binnen een uur ook weer klaar is. Je hebt dus niet te maken met een lange periode dat het personeel niet aan het werk kan en het kost je iet veel tijd en geld. Alleen maar voordelen en daarnaast is het ook een verplichting, waar je hier in een klap aan kunt voldoen voor de gehele werkvloer.