TFC threemusketeers
Image default
Eten en drinken

Houtsnippers: De ideale barbecuevulling

Als je van barbecuen houdt, dan zal je rookhout snippers ook lekker vinden. Met houtsnippers geef je het vlees een rokerige smaak. Je kunt ze gebruiken om vlees of vis te bakken, maar ook om groenten zoals paprika en champignons te grillen. In dit artikel vertellen we je alles over houtsnippers en hoe je ze kunt gebruiken in de barbecue! Of koop ze online bij Mister Chunk

Houtsnippers: hoe werken ze?

Een houtsnipper is een stuk hout dat in kleine stukjes wordt gesneden. De houtsnipper bestaat uit vocht, cellulose en lignine. Cellulose zorgt ervoor dat het hout van kleur verandert als het wordt verhit. Lignine is een natuurlijk hars dat zorgt voor de smaak en de rokerige geur. Als je houtsnippers gebruikt in de barbecue, dan moet je houtsnippers goed drogen. Als ze nog te vochtig zijn, dan smeulen ze en krijgt het vlees een bittere smaak.

Hoe gebruik ik ze?

Om houtsnippers te gebruiken in de barbecue, moet je houtsnippers eerst goed drogen. Dit kan als volgt:

– Leg houtsnippers op een bakplaat en zet ze in de oven tot ze knisperen (ongeveer 120 graden).

– Laat houtsnippers afkoelen en verpulver ze in een foodprocessor of keukenmachine.

– Gebruik houtsnippers als vulling in de barbecue.

Het voordeel van houtsnippers is dat je ze kunt variëren in smaak. Je kunt houtsnippers met verschillende soorten hout mengen, zoals eikenhout, beukenhout of appelhout. Hierdoor krijgt het vlees een andere smaak.

Houtsnippers online bestellen

Houtsnippers horen thuis in de barbecue. Wil je houtsnippers online bestellen? Bekijk dan ons assortiment op misterchunk.nl!

Wij hebben houtsnippers van houtsoorten als eikenhout, beukenhout en appelhout. Hierdoor kun je houtsnippers met verschillende smaken gebruiken in de barbecue. Je barbecue momenten worden hierna nooit meer hetzelfde! Bekijk het complete assortiment rookhout op de website en geniet samen met je familie of vrienden van een heerlijke smaak aan je vlees, groente of vis.