Dit hartige recept voor romige zoete aardappelsoep is precies wat een koude dag nodig heeft. Serveer naast een groene salade voor een voedzame maaltijd die je zal bevredigen. Niet alleen zijn zoete aardappelen veelzijdig, deze aardappelen zitten ook boordevol essentiële voedingsstoffen en nuttige vezels. Ze voegen ook zo’n mooie levendige kleur toe aan een gerecht! In de loop der jaren heb ik veel recepten met zoete aardappelen gedeeld, zoals zoete aardappelcake, zoete aardappelpannenkoeken, geladen gebakken zoete aardappelen, zoete aardappelkoekjes en natuurlijk een zoete aardappelschotel, om er maar een paar te noemen. Daarom eten we ons eerlijke aandeel zoete aardappelen in het huishouden. Als het weer koud wordt, wenden we ons tot ons repertoire van soepen. Hoewel onze dochter soep geen echt voedsel vindt, zijn Randy en ik het daar hartgrondig mee oneens. Er gaat niets boven een warme kom soep op een kille dag, vandaar deze zoete aardappelsoep. Een hartige line-up van ui, selderij, knoflook, oregano, gember en komijn complimenteert de zoete aardappelen en creëert een onweerstaanbare kom met goedheid waar iedereen voor seconden op terugkomt. Maak gewoon een batch en je zult zien wat ik bedoel. Ook de bereiding van deze soep is eenvoudig. Het duurt minder dan 45 minuten om van begin tot einde te maken, inclusief het roosteren van de zoete aardappelen. Natuurlijk kan deze soep van tevoren worden gemaakt, gekoeld en opgewarmd, dat zou een gemakkelijke en heerlijke toevoeging zijn als voorgerecht voor een etentje. ReceptDit hartige soeprecept is precies wat een koude dag nodig heeft. Serveer naast een groene salade voor een voedzame maaltijd die je zal bevredigen. Ingrediënten
Instructies:
Let op: Bij Aardappelshop is een vers en ruim assortiment zoete aardappelen verkrijgbaar. |