TFC threemusketeers
Image default
Bedrijven

Led kaarsen of “echte” kaarsen?

Deze vraag hoor ik vaak voorbij komen. En dat is begrijpelijk, want wat zijn nou echt de verschillen? En welke staan nou echt het mooist op tafel? In deze blog ga ik jou alles vertellen over dit onderwerp. 

Led kaarsen

Led kaarsen zijn razend populair en je ziet ze overal. Led kaarsen zijn simpel gezegd, kaarsen die voorzien zijn van led verlichting. Het heeft dus geen echte vlam. Toch lukt het bedrijven om led kaarsen zo echt mogelijk te laten overkomen. Dat komt doordat veel led kaarsen een bewegende vlam hebben. Led kaarsen worden door veel bedrijven gebruikt, omdat het een stuk veiliger is en een stuk langer mee gaat. Zo zijn ledkaarsen dus erg populair in de horecabranche. 

“Echte” kaarsen

Echte kaarsen blijven toch ook een favoriet van veel mensen. Kaarsen die voorzien zijn van een echte vlam, brengen toch de gezelligheid en sfeer in huis, die een led kaars niet altijd heeft. Echte kaarsen zijn daarentegen wel gevaarlijker en gaan minder lang mee. Het is net wat je zelf wilt en in welke situatie je de kaarsen wilt gebruiken.  

Verschillende soorten kaarsen

Er zijn uiteraard ook veel verschillende soorten kaarsen. Voor iedere gelegenheid is er wel iets leuks. Zo kan je kiezen voor dinerkaarsen. Diner kaarsen staan vooral leuk op de tafel rond de feestdagen. Ook zijn er veel kaarsen sets verkrijgbaar. Kaarsen sets zijn leuk te combineren op een leuk plateautje met andere accessoires. Welke kaarsen je ook veel voorbij ziet komen rond de feestdagen zijn: Glitter Kaarsen. Dat zijn kaarsen die voorzien zijn van zilveren of gouden glitters. 

Kort de voordelen van led kaarsen: 

  • Veilig in gebruik, kleinere kans op brandgevaar.

  • Duurzaam in gebruik.

  • Schoner in gebruik. Led kaarsen laat geen rommel achter, zoals wax bijvoorbeeld. 

Kort de voordelen van echte kaarsen: 

  • Veel aanbod, er is meer keuze als het gaat om echte kaarsen.

  • Brengen meer sfeer met zich mee en straalt meer gezelligheid uit over het algemeen.

  • Echte kaarsen zijn vaak goedkoper dan ledkaarsen.