TFC threemusketeers
Image default
Sports / Soccer

De juiste bhv-training

Veiligheid is erg belangrijk en staat bij een bedrijf natuurlijk dan ook voorop. Om de veiligheid van medewerkers, klanten en andere belanghebbenden te kunnen garanderen, is het belangrijk dat je voorzorgsmaatregelen neemt. Een van die voorzorgsmaatregelen kan natuurlijk ook prima het aanstellen van een bhv-er zijn. Bij het aanstellen van een bhv-er is het belangrijk om een aantal zaken mee te nemen.

Zo is het misschien een open deur, maar het is natuurlijk het beste om voor iemand te kiezen die het ook echt graag wil, vraag daarom dus ook wie er bhv-er wil en laat diegene zichzelf aanmelden. Zo weet je zeker dat je iemand als bhv-er hebt die ook echt gemotiveerd is om dat te doen. Een goede bhv-er hoeft natuurlijk ook niet het wiel opnieuw uit te vinden, maar zal ook een gedegen training met bijvoorbeeld een bhv trainingsset moeten ondergaan.

Het is namelijk ook belangrijk dat een bhv-er in medische noodsituaties eerste hulp kan verlenen maar het is ook belangrijk dat een bhv-er van aanpakken weet en ook in andere situaties kan helpen. Zo moet hij of zij bijvoorbeeld ook goed weten hoe bepaalde hulpmiddelen werken, zoals een blusdeken of een schuimblusser. Wanneer er een flinke brand uitbreekt, is het natuurlijk ook altijd zaak om gelijk de brandweer te bellen en eventueel ook een ambulance. Alsnog is het wel prettig om ook zelf al iets te kunnen doen in termen van eerste hulp en de eerste aanpak bij bepaalde dingen.

Een schuimblusser is bijvoorbeeld altijd handig om te kunnen bedienen om zo in te grijpen mocht dat nodig zijn. Een schuimblusser is vaak ook een betere keuze dan de inzet van water, ten minste als het om voorwerpen gaat. Met een schuimblusser richt je bovendien ook relatief weinig schade aan en dat is natuurlijk ook altijd wel fijn.

https://www.schoens-safety.nl