TFC threemusketeers
Image default
Onderwijs

Het volgen van een sport en voeding opleiding

U wilt graag de volgende stap zetten in uw personal trainer carrière. Het volgen van een sport en voeding opleiding is de ideale volgende stap. Waarom is dit de ideale stap en wat heeft dit voor meerwaarde op het CV van een personal trainer? Al deze vragen komen aan bod in dit artikel. Volgens ons doet elke personal trainer er namelijk goed aan een sport en voeding opleiding te volgen.

Waarom is dit de ideale stap?

Het is voor iedere (potentiële) werkgever interessant als uw (potentiële) werknemers zich breed hebben opgeleid. Dit laat zien dat u echt bezig bent met uw vak en dat u de ideale personal trainer bent. Dit versterkt uw positie in de arbeidsmarkt en kan op hele simpele manier. Na het volgen van een korte opleiding kunt u uw CV namelijk al uitbreiden met een extra diploma. Dat is niet zomaar een diploma, maar een diploma wat uw positie in de arbeidsmarkt dus op hele simpele manier kan versterken.

Info over de opleiding

Een sport en voeding opleiding klinkt onwijs complex en langdradig, dat is het in werkelijkheid niet. Een sport en voeding opleiding is een 4-daagse opleiding. U heeft voor deze opleiding geen voorkennis nodig, u kunt deze opleiding bijvoorbeeld ook voorafgaand aan uw personal trainer opleiding volgen. Zo beschikt u al over de basiskennis voordat u begint aan uw daadwerkelijke fitnesstrainer opleiding. U kunt ervoor kiezen de opleiding klassikaal of online te volgen, ideaal. Als u 100% aanwezigheid heeft behaald ontvangt u na afloop het Sport&Voeding diploma, een goede aanvulling voor op uw CV.

Sport Opleiding

Wat leert u op de opleiding?

Na het volgen van deze leerzame opleiding weet u alles over het opstellen van een gericht voedingsplan, een absolute meerwaarde voor u als personal trainer dus. De voornaamste onderwerpen die naar voren komen tijdens deze opleiding zijn: voedingsstoffen, vitamines en minarelen, water- en vochtbalans, supplementen en doping, gewichtsmanagement en specifieke doelgroepen.

Waarom is voeding zo belangrijk?

Een onwijs belangrijk aspect van sport is voeding. Uw klanten kunnen nog zo hard sporten, maar als uw klanten thuis weer 4 liter cola drinkt en 8 gevulde koeken eet zullen uw klanten geen verschil gaan zien. Dit kan binnen de kortste keren zorgen voor ontevreden klanten, omdat zij komen sporten om progressie te zien. Het is daarom handig als u verstand heeft van voeding en u samen met uw klant een gericht voedingsplan kunt opstellen. Zonder iets te veranderen aan de eetgewoontes van uw klant is de kans op snelle progressie (of überhaupt progressie) klein.