TFC threemusketeers
Image default
Bedrijven

Tips voor het behalen van je rijbewijs

Voor iedereen is het natuurlijk een spannend moment: het rijexamen. Je wilt natuurlijk je rijbewijs halen en de vrijheid hebben om zelf overal naar toe te kunnen rijden. Hiervoor moet je natuurlijk eerst slagen voor je rijexamen. Wij geven je een aantal tips waardoor je net even iets comfortabeler aan je rijexamen begint!

Bereid je goed voor

Het allerbelangrijkste is een goede voorbereiding. Neem dus voldoende rijles in Eindhoven. Je kunt beter iets te veel lessen nemen, dan te weinig. Vraag je rijexamen pas aan wanneer je zeker weet dat je er klaar voor bent. Wanneer je het rijden onder de knie hebt, weet je zeker dat je een goed examen aflegt met de examinator.

Maak je niet te druk

Veel mensen zijn zo nerveus voor het rijexamen dat ze geen controle meer over zichzelf hebben. Wees niet bang voor de examinator, hij of zij is er niet om je te laten zakken. Je weet van je zelf dat je kunt rijden. Laat dit dan ook zien aan de examinator. Neem voor om te rijden net zoals je dat doet tijdens de rijlessen.

Bijzondere verrichtingen

Dit is misschien wel het grootste struikelpunt bij een hoop leerlingen. Met name fileparkeren wordt door een hoop als lastig ervaren. Maak je niet te druk. De uitvoering hoeft niet helemaal perfect te zijn. Het belangrijkste is de techniek en het voorzichtig uitvoeren van de verrichting.

Probeer niet foutloos te rijden

Niemand rijdt foutloos, zelfs de examinator niet. Wanneer je een foutje maakt moet je niet meteen in paniek raken. Zorg dat je je foutje op een veilig manier recht zet.

Streef niet naar een foutloze rit. Hierdoor leg je de lat te hoog voor je zelf en ga je aan jezelf twijfelen wanneer je een klein foutje maakt. Blijf rustig en los de situatie veilig op. Probeer de fout te vergeten en vervolg je rit.