TFC threemusketeers
Image default
Sports / Soccer

Voetballen op kunstgras

Groen als gras

De afgelopen jaren is er een flinke stijging zichtbaar in het gebruik van kunstgrasvelden in het Nederlandse amateurvoetbal. In het voetbalseizoen van 2015/2016 werd er voor het eerst in Nederland meer gevoetbald op kunstgras dan op natuurgras. Daarnaast beschikt meer dan de helft van de amateurclubs over één of meer kunstgrasvelden. De voordelen van kunstgras zijn dat ze onderhoudsvriendelijk en altijd bespeelbaar zijn. Maar zoals bij de meeste technologieën, komen ook de onzekerheden naar boven. Is kunstgras wel zo veilig? En zorgt het niet juist voor meer blessures dan natuurgras? Je zou zeggen van wel: de ondergrond van kunstgras is veilig, waardoor je je minder snel verstapt. En mocht het dan perongeluk verkeerd gaan, dan vangt het kunstgras de demping op.

Feit of fabel?

Zijn er meer blessures door het voetballen op kunstgras? De voetballers zijn er zelf nog niet over uit. De waardering voor kunstgras is lager dan natuurgras. Het kan natuurlijk met gewenning te maken hebben, als een voetballer zijn hele carrière op natuurgras speelt, is de beleving van kunstgras even wennen natuurlijk. Daarnaast blijkt dat 50% tot 90% van de voetballers vindt dat kunstgras een negatief effect heeft op de kwaliteit van het spel.

Fabel!

Uit onderzoek blijkt dat er geen verschil is tussen de blessures op kunstgras en de blessures op natuurgras. Daarnaast blijkt dat het aantal blessures aan het onderlichaam op kunstgras lager is dan op natuurgras. Kunstgras heeft dus als voordelen dat het onderhoudsvriendelijk en altijd bespeelbaar is. Daar komt dus nu bij dat het geen effect heeft op de blessures van voetballers. Heeft u interesse in kunstgras? Het kunstgras van Vario biedt onbeperkte mogelijkheden. En wilt u het niet alleen laten bij kunstgras voor het voetbalveld? Kom dan naar de showroom om de mogelijkheden te bekijken om uw tuin er net zo goed uit te laten zien als het voetbalveld.

https://vario-kunstgras.nl/